Domácí bulky na burgery

Taky děláte domácí burgery? My je milujeme, ale co mi vždycky spolehlivě dokázalo zkazit chuť, jsou ty hnusný, drobivý bulky s půlroční trvanlivostí, co prodávají v supermarketech.

Takže jsem začala zkoušet a kombinovat různé recepty. A tohle je výsledek. S těstem se krásně pracuje a bulky vydrží dlouho měkké. Peču je vždycky den dopředu a dítko je miluje i s máslem a šunkou.

Na 10 kousků potřebujeme:

500g hladké mouky
balíček sušeného droždí
250ml mléka
40g cukru (lze ubrat, pokud by někdo chtěl bulky míň sladké)
2 vejce
100ml oleje
60g změklého másla
větší špetka soli
semínka na posypání

Postup:

Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme 60 minut nakynout.

Těsto si zvážíme a rozdělíme na 10 stejných bochánků. Z každého uděláme placku a poskládáme směrem do středu tak, aby jedna strana bochánku byla hladká.

Naskládáme spojem dolů na plech a necháme ještě 15 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200°. Potřeme vajíčkem, posypeme semínky a pečeme 15 minut.

MŮJ TIP:
Těsto je sladké a jsou z něj i výborné koláče. Tak vyzkoušejte :-).

"Jmenuji se Zuzana Hradílková. Už několik let se zabývám výrobou sýrů a dalších potravin. Své zkušenosti ráda předávám dál.Termíny kurzů najdete tady Učím své klienty, jak si jednoduše, s pomocí běžně dostupných surovin, vyrobit během pár hodin z mléka výborné sýry. Domácí a bez zbytečné chemie. Víc o mě zjistíte tady >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.