Takže jsem začala zkoušet a kombinovat různé recepty. A tohle je výsledek. S těstem se krásně pracuje a bulky vydrží dlouho měkké. Peču je vždycky den dopředu a dítko je miluje i s máslem a šunkou.
Na 10 kousků potřebujeme:
500g hladké mouky
balíček sušeného droždí
250ml mléka
40g cukru (lze ubrat, pokud by někdo chtěl bulky míň sladké)
2 vejce
100ml oleje
60g změklého másla
větší špetka soli
semínka na posypání
Postup:
Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme 60 minut nakynout.
Těsto si zvážíme a rozdělíme na 10 stejných bochánků. Z každého uděláme placku a poskládáme směrem do středu tak, aby jedna strana bochánku byla hladká.
Naskládáme spojem dolů na plech a necháme ještě 15 minut kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200°. Potřeme vajíčkem, posypeme semínky a pečeme 15 minut.
MŮJ TIP:
Těsto je sladké a jsou z něj i výborné koláče. Tak vyzkoušejte :-).