Mrkváčky

Tenhle recept jsem si kdysi napsala, ale pořád nějak nebyla chuť ho vyzkoušet. Možná ta mrkev…?
Až dnes. Objevila jsem ve špajzu zbytek mrkve, co už nebyl úplně v kondici, ale zase ještě ne na vyhození. No málem jsem výsledek nestihla ani vyfotit, jak rychle mizely…

Těsto:
250g hladké mouky
250g mrkve nastrouhané najemno
150g změklého másla
20g vanilkového cukru
1 vejce
lžička prášku do pečiva

Dále budeme potřebovat:
povidla nebo marmeládu na naplnění
moučkový cukr na obalení

Ze všech surovin vypracujeme těsto a dáme ho do lednice vychladit, aby ztuhlo. Vyválíme plát vysoký asi 5mm. Vykrajujeme kolečka nebo čtverečky (já jsem dělala takovým tím
Doprostřed dáme náplň a pevně zamáčkneme okraje, aby náplň nevytekla (já jsem dělala takovým tím kulatým vykrajovátkem, co se to v něm dá i zamáčknout).
Pečeme na 180° cca 20 minut a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Dobrou chuť!

"Jmenuji se Zuzana Hradílková. Už několik let se zabývám výrobou sýrů a dalších potravin. Své zkušenosti ráda předávám dál.Termíny kurzů najdete tady Učím své klienty, jak si jednoduše, s pomocí běžně dostupných surovin, vyrobit během pár hodin z mléka výborné sýry. Domácí a bez zbytečné chemie. Víc o mě zjistíte tady >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.