Špagety se smetanovou omáčkou a žampiony

Pokud vás tlačí čas a potřebujete teplé ale rychlé jídlo, tenhle recept inspirovaný Itálií je ta správná volba. Není náročný na ingredience a za půl hodiny máte uvařeno.

Na 4 porce potřebujeme:
300 g Pancetty
(TIP: Pokud nemáte Pancettu, nezoufejte. Naše děti milují i „moravskou“ verzi – s domácím uzeným masem :-))
200 g Mozzarelly
(Nééé že ji nahradíte Eidamem! :-P)
2 smetany ke šlehání
200 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných
sůl, petrželka
400 g špaget

Jako první si dáme ohřívat vodu na špagety, abychom je měli uvařené a nemuseli zbytečně čekat.

Nakrájenou slaninu osmahneme na trošce oleje, aby se rozvoněla, přidáme žampiony a cca 5 minut je opékáme.

Zalijeme smetanou, necháme přijít k varu a přidáme polovinu Mozzarelly nastrouhané nebo nakrájené na malé kousky. Za občasného promíchání necháme pomalu probublávat, dokud nezačne omáčka lehce houstnout.

Vmícháme uvařené špagety a zbytek Mozzarelly a máme hotovo. Na talíři můžeme ozdobit petrželkou.

Tak dobrou chuť!

"Jmenuji se Zuzana Hradílková. Už několik let se zabývám výrobou sýrů a dalších potravin. Své zkušenosti ráda předávám dál.Termíny kurzů najdete tady Učím své klienty, jak si jednoduše, s pomocí běžně dostupných surovin, vyrobit během pár hodin z mléka výborné sýry. Domácí a bez zbytečné chemie. Víc o mě zjistíte tady >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.