Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Tyhle řezy mi připomněly jablečný dort, co jsme doma dělali, když jsem byla dítě. Jablečný rozvar s pudinkem se nalil do formy vyskládané piškoty a nechal ztuhnout. Ale tenhle recept to teda povýšil ještě o level výš.

Korpus:

150g hladké mouky
150g cukru krupice
4 vejce
4 lžíce oleje
lžička prášku do pečiva
špetka soli do bílků

Jablečná náplň:

500g oloupaných jablek
300ml vody
80g cukru krupice
vanilkový pudink

Nahoru:

1 šlehačka
250g tvarohu
2 lžíce cukru
skořicový cukr

POSTUP:

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme cukr, žloutky a olej. Vypneme šlehač a opatrně vmícháme mouku a prdopeč.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170° asi 20 minut.
Necháme zchládnout.

Jablka nakrájíme na kousky a dáme vařit se 150ml vody. Vaříme 5 minut a přidáme cukr. Ve zbytku vody rozmícháme pudink a vlijeme do jablek. Vaříme do zhoustnutí a horké navrstvíme na korpus.
Necháme úplně vychladnout.

Do ušlehané šlehačky mixerem vmícháme tvaroh a cukr a opatrně rozetřeme na jablečnou směs. Posypeme skořicovým cukrem a necháme uležet v lednici.

DOBROU CHUŤ!


"Jmenuji se Zuzana Hradílková. Už několik let se zabývám výrobou sýrů a dalších potravin. Své zkušenosti ráda předávám dál.Termíny kurzů najdete tady Učím své klienty, jak si jednoduše, s pomocí běžně dostupných surovin, vyrobit během pár hodin z mléka výborné sýry. Domácí a bez zbytečné chemie. Víc o mě zjistíte tady >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.