Na 4 porce potřebujeme:
300 g Pancetty
(TIP: Pokud nemáte Pancettu, nezoufejte. Naše děti milují i „moravskou“ verzi – s domácím uzeným masem :-))
200 g Mozzarelly
(Nééé že ji nahradíte Eidamem! :-P)
2 smetany ke šlehání
200 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných
sůl, petrželka
400 g špaget
Jako první si dáme ohřívat vodu na špagety, abychom je měli uvařené a nemuseli zbytečně čekat.
Nakrájenou slaninu osmahneme na trošce oleje, aby se rozvoněla, přidáme žampiony a cca 5 minut je opékáme.
Zalijeme smetanou, necháme přijít k varu a přidáme polovinu Mozzarelly nastrouhané nebo nakrájené na malé kousky. Za občasného promíchání necháme pomalu probublávat, dokud nezačne omáčka lehce houstnout.
Vmícháme uvařené špagety a zbytek Mozzarelly a máme hotovo. Na talíři můžeme ozdobit petrželkou.
Tak dobrou chuť!